سپنج صرفاً یک برنامه نیست؛ فرصتی است برای ایستادن، نگریستن و اندیشیدن. این مجموعه در پلتفرم فیلیمو منتشر میشود و مخاطبان بسیاری را به تماشای گفتگوهایی تأملبرانگیز فرا میخواند.
سپنج، برنامهای گفتوگومحور با اجرای علی درستکار
تلاش میکند در جهانی پر از شتاب و روزمرگی، لحظهای مکث و تأمل را برای مخاطبانش فراهم آورد. این برنامه با میزبانی از اندیشمندان شناختهشده در حوزههای متنوع از جمله فلسفه، ادبیات، علوم انسانی، جامعهشناسی، روانشناسی و دینپژوهی و ... به سراغ موضوعات بنیادین و انسانی میرود؛ از رنج و امید گرفته تا مرگ، معنا، خرد، عشق و آگاهی
هر قسمت سپنج گفتوگویی است عمیق، صمیمی و بیواسطه با متفکرانی که نگاهشان فراتر از هیاهوی روزمره است. در این گفتگوها، مخاطب نه تنها با دیدگاههای مهمانان آشنا میشود، بلکه به سفری درونی دعوت میگردد؛ سفری به سوی خودشناسی، پرسشگری و بازاندیشی.

حسین ربانی غریبی تهیه کننده و مدیر فرهنگی دارای دکترای مدیریت فرهنگی است.
او سابقه تولید بیش از ۱۰۰ فیلم کوتاه، سینمایی و برنامه تلوزیونی و مدیریت فرهنگی در نهاد هایی از جمله کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را داشته و سال ها دبیر جشنواره فیلم ۱۰۰ ثانیه ای بوده است.
ربانی سپنج را به عنوان کارگاه انسان شناسی مدرن می داند که با نظر و نظریه اندیشمندان علوم مختلف در قالب گفتگویی میان ایشان و مجری برنامه تولید و از سکوی فیلیمو پخش می شود.

علی درستکار چهرهای شناختهشده و با سابقه در عرصه رسانه و برنامههای فرهنگی ایران دارای فوق لیسانس ارتباطات است.
او بیشتر به واسطه اجرای برنامه های تأملبرانگیز «زاویه» و «این شب ها» شناخته می شود؛ برنامه هایی که سالها میزبان اندیشهورزان و متفکران برجسته بود و گفتگوهایی عمیق درباره فرهنگ، جامعه، دین و فلسفه را پیش میبرد.
در «سپنج»، درستکار با همان نگاه ژرف و دغدغهمندش به مسائل انسانی و معنوی بازگشته است. شیوه گفتوگوی او مبتنی بر احترام، سکوت معنادار، گوش سپردن و طرح پرسشهای ریشهدار است—نه برای جدل، که برای جستن. صداقت، آرامش، و وقار او در اجرا، فضایی متفاوت و دلنشین برای مهمان و بیننده خلق میکند؛ فضایی که در آن میتوان بیواسطه و بیهیاهو، حرف دل زد و شنید.

فرش زیبای ملایری که مشاهده میکنید. حدود ۳۰ متر مربع مساحت دارد و متعلق به اواخر دوره قاجار است. از مهمترین ویژگیهای آن میتوان به طرح افشان و نقشه ماهی در هم آن اشاره کرد که با تکنیک تحت بافت و رنگهای گیاهی در رج شمار ۲۵ بافته شده است. در رابطه با این قالی که یکی از آثار کلکسیونی فرش حیدریان است گمانه زنیهای متعددی وجود دارد. اما با توجه به اندازهای که دارد، احتمال زیادی وجود دارد که برای مکان خاصی بافته شده باشد. ساختار چندباره این فرش نتیجه تقسیم ارثی است که در طول زمان و توسط وراث آن صورت گرفته است.
